Saturday, September 4, 2010

buka puasa dan raya

raye dah dekat , 6 hari je lagi . best !
aku dah fikir , pas habis skolah jumaat tu , dah takde pape akan menjadi 'yang paling' best melainkan balik kampung :D
tetibe plak mereka tu plan bukak pose GCB .
haha ~ xnak ! duet aku dah bajet nak shopping .
dan malaun2x maseh mengajak sambik berkata , 'takpa saya belanja'
senyum dan berdialog 'pukul bape?'
hehe ~ set ! pukul 6 , pukul 6 sepuluh minit aku turun .
mmg betul xtepat pukul 6 aku turun , tertidor gamaknye .
aku dalam riak malas2x turun dan jumpe mereka .
seorang dari malaun tadi aku kol , cakap mijan join .
aku hepi doh mijan nak ikot . tapi malaun menambah , dy bawak kawan .
aku dari rumah dah stat tak selese .
dengan ragu2x aku jawab , ' emm , okelah , papejela . . tapi . ishh ye ye bawak la '
bukan ape nok , takot nanti gelak kaver2x . xbest !
dalam perjalanan ngan dorang pon asek berbincang pasal kawan2x mijan .
perggh ! rase tension aku bersame2x ngn malaun2x tu .
asek berfikiran yg 'wey kawan2x die tu negro la , dy nak bwk 3negro. korang amek sorang satu, aku takpayah, aku amek mijan je . HAHA '
itu jelah yg kami dok pk . sampai je mekdi meje full , atlast dapat gak .
mijan kate tambah 2orang . mean 5 org , ktorng dah macam , Oh maiiii !
kami dah abes bebuke baru sampai , ceit ! lame do tunggu , org mekdi dah tgk semacam .
org2x yg berebut2x meje ngn ktorg tadi pon sume dah blah , pastu buat pandangan maut kat ktorang. macam la kitorang ni menipu , dah siap beli 6bigmac pon , takkan kitorg nak makan kot .ishh ! selisih ! im full oredy la . cocok mate ngn garpu taw la kaw .

dah sampai , tengange kaw . sume best ! muke pon menenangkan jiwe lah .
haha ~ ye ke ? eh . ye la ! betul .
name pon agak pelik2x . haha ~
tapi kitorang bergelak2x ya amat . rase macam org2x yg tak siuman pulak . dorang sume diam melantak makanan .
dah la buat mekdi tu macam 'bapak' malaun2x tu punye .
tapi mmg la pun , lame siot xjumpe mijan .
rindu terpendam ni , biase la lawak jenake tu . hehe
kami bukan kaver dah , over pulak .
kesian dorang, msti menggeletik kot .
pedulikan . . tapi , oke kot . kot la . :)
aku igt sebelum perjalanan balik ke kampung , takde la bende paling best .
rupenye ade gak , tertido sambil tersenyum :)
p/s :: slamatyiyaye :D

2 comments:

naz said...

haha tertidur sambil tersenyum itu indah ok

armouris said...

info tentang puasa Ramadhan di SIHAT SELALU - Puasa Baik Untuk Kesihatan

Saturday, September 4, 2010

buka puasa dan raya

raye dah dekat , 6 hari je lagi . best !
aku dah fikir , pas habis skolah jumaat tu , dah takde pape akan menjadi 'yang paling' best melainkan balik kampung :D
tetibe plak mereka tu plan bukak pose GCB .
haha ~ xnak ! duet aku dah bajet nak shopping .
dan malaun2x maseh mengajak sambik berkata , 'takpa saya belanja'
senyum dan berdialog 'pukul bape?'
hehe ~ set ! pukul 6 , pukul 6 sepuluh minit aku turun .
mmg betul xtepat pukul 6 aku turun , tertidor gamaknye .
aku dalam riak malas2x turun dan jumpe mereka .
seorang dari malaun tadi aku kol , cakap mijan join .
aku hepi doh mijan nak ikot . tapi malaun menambah , dy bawak kawan .
aku dari rumah dah stat tak selese .
dengan ragu2x aku jawab , ' emm , okelah , papejela . . tapi . ishh ye ye bawak la '
bukan ape nok , takot nanti gelak kaver2x . xbest !
dalam perjalanan ngan dorang pon asek berbincang pasal kawan2x mijan .
perggh ! rase tension aku bersame2x ngn malaun2x tu .
asek berfikiran yg 'wey kawan2x die tu negro la , dy nak bwk 3negro. korang amek sorang satu, aku takpayah, aku amek mijan je . HAHA '
itu jelah yg kami dok pk . sampai je mekdi meje full , atlast dapat gak .
mijan kate tambah 2orang . mean 5 org , ktorng dah macam , Oh maiiii !
kami dah abes bebuke baru sampai , ceit ! lame do tunggu , org mekdi dah tgk semacam .
org2x yg berebut2x meje ngn ktorg tadi pon sume dah blah , pastu buat pandangan maut kat ktorang. macam la kitorang ni menipu , dah siap beli 6bigmac pon , takkan kitorg nak makan kot .ishh ! selisih ! im full oredy la . cocok mate ngn garpu taw la kaw .

dah sampai , tengange kaw . sume best ! muke pon menenangkan jiwe lah .
haha ~ ye ke ? eh . ye la ! betul .
name pon agak pelik2x . haha ~
tapi kitorang bergelak2x ya amat . rase macam org2x yg tak siuman pulak . dorang sume diam melantak makanan .
dah la buat mekdi tu macam 'bapak' malaun2x tu punye .
tapi mmg la pun , lame siot xjumpe mijan .
rindu terpendam ni , biase la lawak jenake tu . hehe
kami bukan kaver dah , over pulak .
kesian dorang, msti menggeletik kot .
pedulikan . . tapi , oke kot . kot la . :)
aku igt sebelum perjalanan balik ke kampung , takde la bende paling best .
rupenye ade gak , tertido sambil tersenyum :)
p/s :: slamatyiyaye :D

2 comments:

naz said...

haha tertidur sambil tersenyum itu indah ok

armouris said...

info tentang puasa Ramadhan di SIHAT SELALU - Puasa Baik Untuk Kesihatan