Thursday, December 23, 2010

tajuk ? penting ke ? - xda tajuk

hye , awak awak dan awak .
apa khabar ? lama saya tidak mencatit sesuatu disini .
kelihatan diri ini seperti malas untuk menaip untuk mencoret tapi tidak . itu salah sebenarnya .
saya cuma kekurangan mood , kekurangan masa dan kekurangan tenaga sahaja .
hari2x saya akan hanya mengadap facebook dan cerita koreaku .
walaupun , itu agak membosankan tapi saya buat juga.
hal ini kerana semasa cuti , saya fikir itulah perkara yang paling membuang masa saya .

semalam atas sumber2 aku terjumpa blog seorang gadisgadis .
beliau ialah MariaElenaZarul , empunya belog- http://peliks.blogspot.com/
pada mulanya , aku search kaw utube saje . lihat2x cara dy menggaya kan shawl .
dengan perwatakannya yg begitu, membuat aku tertanya2x dan ingin mengenali beliau .
1st word yg aku perkatakan- gila sempoi gadis ni . gedik , semua ada lah . cukup , :)
aku harap dy xtaw yg aku cite pasal dy . HAHA ~
cun ah maria elena , malu aku nak curi gambar . nanti diketahui umum .
lagipun ramai yg buat entry pasal dy . BEST !

em , pagi smlam gak bertiga kami di klcc .
awalnye nak tgk cite theSosialNetwork , xjadi .
so , tgk ah MySoulToTake . fucking great cite tu .
part ngeri dan terkejut2x terlampau banyak dalam MSTT
macam gile , tapi xjerit , cume bising sokseksoksek ngn kawan2x
biase lah , kami kecoh uolss .
pastu makan macd kat taman , bergambar , pusing2x , balik .
karaoke ? xsempat . nextyme maybe :D

perasaan - hepi tapi menyampah
sebab - teruja nak tgk cite korea , namun buffering babeng punye lembab !

Friday, December 17, 2010

addicted-korean drama

WTF! aku penat gile.hari2x mengadap pc sb nak tgk habis2x dramakorea-You're Beautiful.
mmg ar lame nak tunggu loading sume en .
aku hari2 frust sebab satu2 cerita tu aku donload ikut episod tapi citenye xhabis .
sb tu la aku pelik , pelik sangat . kenape episod ade 16 je , satu episod dalam 20minit .
agak kejap lah bagi aku . pastu aku pasrah je la en . tu je termampu .
sampai bole dikatekan hari2 pukul 3pagi baru aku tidur sb terlampau teruja nak tgk cita ni.

harini, episod 16-terakhir lah gamaknye. aku dah bajet2x, buat2x faham je la walau ada skip.
ntah kenape tangan aku nak tekan link nombo tu , dah la kecik. bahasa sume korea, aku xfaham . tiba2x puppp ! jadilah cococrunch *tipu- kepalahotak lahh , keluar episod 16 part II . aku macam . . ohh , ini dah ep.16 . aku tekan part II , semuanya ade IV part . nak dikira2x , dari episod 1 sampai 16 darab 4part ? kira sendiri . .
muka aku punye ekspresi dah mcm !@#$%^&*()_+#$%%^ , hati berkecai , mulut bersumpah2xan dah .
taw x nak tunggu loading bapak lame , sekarang dah la musim hujan :(
agak2x 20minit satu part . aku mmg banyak tinggal . panass hatii !
nampaknye , esok aku stat je lah balik dari mula . xpe , aku sanggup .
hal ini kerana saya sudah addicted :|

suke si gile tu - Jang guen Suk

ucapan - selamat maju jaya semua
nasihat - jangan cepat marah , nanti tua . eh ? jangan asek nak marah , nanti cepat tua :)

Thursday, December 16, 2010

wayang

SEMAK ! kalaw dah lama xberbloging , ini lah jadinya . tangan gatal sangat tak habis2x nak buat post baru .
tapi tapi , sukahati . blog aku , kaw xsuka xpayah baca . kan kan ? kan ke xkan ?? hee ~
tadi , baru je tadi . klua wayang jap dengan mereka .
seronok , lame gila tiada menjumpai -ayatSerabai , persetankan ia .
maka , keluarlah gamaknya . menonton cerita 'AkuMasihDara' (AMD) , bolehlah .
tajuk cerita , bikin panas gak .
parent tanya , tengok cite ape ?
aku diamkan aja , sebab cam terlampau bahaya sangat . haishh
bolehlah cite tu , rating- 3 1/2 bintang . AsyrafMuslim hensem sangat , yana punye watak kalaw lurusbendul mmg menjadi . banyak gelak la aku tadi .
balik umah , dah bukak kasut ni . 'lepak mamak jum' , jadah ! keluar balik pakai kasut . *tipu-masuk rumah , ke toilet kerana xtahan dah. haha
AMD poster

well , aku mmg dah agak . kalaw duduk rumah mmg xde ape pun buat .
stakat tolong mak lipat kain , eleh ! mmg aku buat la *tipu
busan siut , kerja ? aku fikir tahundepan baru ada sampai itu seru .
jadi , bajet2x bulan Dis ni rilek2x dulu kat umah sebab baru abes exam .
ahh ! mmg menghabeskan bogheh jo la keje aku .
bangun tido , tengok bekpes atas meja . pastu masuk toilet , keluar makan . lepas habis makan , tanpa mandi dan kemas katil - online . HAHA ~ sampai ke petang . mmg kejadah anakdara ape aku xtaw . aku rasa ini anakdaramoden . yekah ? baik koreklubang kubur , masuk dan timbus diri sendiri la . esok pun aku fikir , aku akan bangun lewat . tapi xde ah lewat mane pun . hee ~


sekarang - aku rasa macam nak tengok TheSosialNetwork lah :|
tapi - fulus fulus , bole kasi pinjan sikit hah ? hee ~
salam , papai

Wednesday, December 15, 2010

begitulah gamaknya

kalaw tengah marah , mmg post/cakap macam2x & bukan2x .
sampai nak mencarut pun ada .
padahal kita xsedar , sb tengah marah .
bila kita marah , saitann pun suka .
bila saitan suka , lagi la dia menghasut kita .
kawal marah ni susah , lagi2x kalaw sesuatu yg buat darah menyirap sampai boleh jadi darah tinggi . cis !
perbuatan sebegini mmg membawa padah .
kadang2x buat orang benci pada kita .
lama2x boleh tersisih/ dipulaukan .
bagi orang yang membaca dan mendengar pulak , dy mane paham ke ape ke keadaan kita .
yang mereka tahu post/percakapan tu dah mengguris hati mereka .
lagi2x yg baca dan dengar tu mereka yg berkaitan .
ah , perang dunia ke 15 agaknya .
xpun, putus p'sahabatn terus-tak ckp sesama rakanIslam selama 3hari dah dikira berdosakan?
kalaw boleh , semua org nak jauhkan diri dari dosa kan ?

penghasut !

pengajaran - berhati2x dalam percakapan & penaipan
situasi sebenar - saya mintakmaaf. tapi kalaw dah disuratkan macamtu, terima jelah . tak luak apa2x pun (cari pasal lagi,berlagak ah) . cuma kadang2x je la rasa macam sesuatu sudah hilang . dah takde sekarang . .

papai , post meraban
xsuka ? xpayah baca :)

dah

STPM . yea , habis dah . gembira ? xpayah cakap . dah mmg konfem pun kan .
mmg bapak ah lame gile babeng xupdate . mood exam lah katekan . HAHA
*padahal - asek membuta , tv , makan , mukabuku . itu agak cilaka sebenanye .
tadi last paper - BM1 . i dont noe how suck izzit . aku risau yang aku hanya buang masa setahun seteng kat form 6 ni je . tapi , aku dah buat sehabis baik la . nak diikutkan , agak xsia2x kot .
sekarang tinggal tawakal je la . usaha sudah . well , blogwritting aku dah macam sampah sekarang sebab dah lama . dah lama sangat2 aku tinggalkan kerja2 penulisan dan luahan hati ini . ceyhh ! apakah ini ? puisi ? pergimati sama ia .

dan dan , gudluck untuk saya .
kerja sementara - nak sangat jadi gurutadika , agak2 bole diterima ?

Friday, November 12, 2010

blahh la , setan

kaw taw x aku tunggu kaw untk study .
mmg kaw akan terase kalaw kaw bace . ade aku kesah !
kaw mmg blagak gile , sekarang mmg !
eh , kaw punye perangai mmg camtu , igt aku pecaye kalaw kaw mintak maap ?
ahh , nanti mesti buad balik . xgune la

woi ! kaw yg seekor tu an , lagi la setan !
kedekut nak mati , tolong la ! xluak punn .
kaw boleh korek kubo la weyh !
ahh ! yg sepet tu plak , mmg lagi saitan !
kaw tu kalaw ade kawan , naik minyak .
kalaw susah cari kawan , mengadulah , ini lah , itulah !
mmg xbole buat kawan ,cepat lupe kawan .
oke , pasni jgn ckp ngn aku dah .

'kami mmg malu pada mereka'
yg korang plak mmg muka xtaw malu .
xsangke habit korng mmg bikin panas hati.
weyh kucing kurap , aku mmg geli ngn kaw !
KUCING KURAP ! ! !

Friday, October 15, 2010

curi-curi



pernah ke korang mencuri ?
aku mengaku la aku penah , tapi mase kecik dulu oh .
besa dah baik , aku suci-suci alam je . haha

dulu aku penah mencuri .
tapi mase tu kecik . masih darjah2x lagi .
masalah nye , mmg banyak aku curi .
teruk doe , seingat aku dajah 3 kot . haha ~
macam toyol kan ? haha

mase tu syiling2x atau bahasa saintifik nya 'tembaga' je .
curi sampai berat poket kanan , u all ! haha
motif utama berlagak . mmg pon , mase kecik2x sume nak lebih .
xberfikiran matang pon . nampak orang beli penselbox besi yang besar + pemadam betimbun dalam tu pon dah 'panas' . pastu dah la duduk sebelah, mereka dok bukak je pensilbox tu .
padahal , cikgu xmasuk pon nak mengajar .
mungkin mase tu mereka tidak diajar oleh ibu bapa mereka untuk menutup pensil box. mungkinlah . eleh !
mule dari situ aku mule dgn kegiatan2x haram ini . haha
pastu kantoi , ishh ! malu gile ah kantoi .
aku pon xtaw mcm mane leh kantoi , mungkin sb mase kecik xreti belakon .
senang je kantoi , mencuri susah . haha ~
mase kecik cepat gelabah ! xguna ! haha
pastu naik dajah 4 , last aku buat kegiatan haram ni .
mase ni la curi paling banyak .
dekat nak RM80 doe . ee ! kalaw aku igt en , mmg setan betul .
sanggup aku buat keje2x camtu dulu . siyes , gile .
mase ni aku igt , aku curi sb nak baya yuran skolah agame .
sebulan , yuran skola agame ni Rm10 . gile ape , bagi Rm10 sebulan . tergune la aku .
seda xseda , dah 8bulan aku tak baya . maka itu lah yang menyebabkan aku menchuhie.
haha ~ xkantoi . selamat . start tu aku xbuat dah , sb aku rase sgt takut dan dah berfikiran matang lepas tu .
'walaupon xde orang nampak , tapi Allah nampak' fuhh ! seram sejuk bile 2hari lepas mencuri , denga ceramah dari ustaz kat tv .
pas dari tu suci lah aku ni .
tapi , aku xpenah curi barang kat kedai , takut cctv gamaknye . Allah xtakut pulak , cis !

take MUET for the second time . this 19oct , speaking test . while the other on 13nov .
i think , im ready . shit ! did i ? well , just go with the flow . erm , wish me luck :)

Saturday, October 2, 2010

selagi xabes raya , selagi tu la open house xabes

mmg betul pon . hee ~
haha , hai . saya nak update .
ucapan slamat hari raya untuk semua .
rasa xlambat lagi kot sb raya belum habis .
well, sumpah! sekarang banyak gile openhouse dan kenduri kawin.
mengenang kan sheikh muzaphar nak kawin 10/10/10 ni , lagi macam merobek2x hati ku . cis !
em , disebabkan opnhouse byk, kompem2x la makan pon banyak en? haha
maka , aku telah mengambil inisiatif - minum air asam jawa tanpa gula setiap malam . mmg macam nak mati sakit perut . well , petua makdara lah katakan . :)
sbenanye baru je abes trial STPM . result kompem la blom dpt . hm , xtaw la macm mane .
oleh sebab itu , no wonder la aku bersenang2x skarang ni . amek mase jap sebelum stp ni . cis ! risau aku.
untuk dak2x yg amek PMR slase ni , gudluck . jgn tension2x ye :)
okeh la , bye . bergegas untuk ke openhouse-rumah wani harini . :)

p/s :: kadang2x malas nak denga masalah org lain , walhal masalah sendiri berciciran . tapi , aku oke kot . eh ? cis !

Sunday, September 5, 2010

dia dan surau

aku nak kaw termalu sendiri boleh ?
sekali aku dah menyampah , mmg la aku sakit hati
jangan muncul depan aku sebab aku panas .
tapi bulan2x baik ni aku senyum je . buat mcam xde ape2x berlaku .
terima kasih :)

harini ustaz kat suraw aku ni last .
aku nak sedih2x malam ni . xsangake hari ahad .
aku bajet hari senin la pun , paling cepat .
hm , mmg aku terkilan sgt .
tapi kalau ye pon dy habis hari isnin , aku boleh buat ape je pun ?
mmg aku xbole jejak kaki pon ke sane .
aku dah gelabah kat umah , dengar suare pon jadi la gamaknye .
bukak tingkap rumah besar2x , nasib baik rumah aku dekat dengan suraw . ceyy !
nak denga suare merdu dy lagi skali pon , nak kene tunggu tahun depan .
tu pon kalaw suraw ni ambik dy lagi sbg imam terawih .
kalaw suraw amek orang lain ? kalaw imam tu dah amek offer kat suraw lain taun depan ?
aku macam mane ? eh ! aku ? surau ! surau kite macam mane ? :(
sedih pilu aku ni , membawa hati duka yg lara .
rabu nanti aku nak gerak ke penang , babai KL .
selase depan we'll meet again .
tapi belum lagi nak balik , rabu . macam dah nak bepisah plak en .
mmg nak bepisah pon . . ngn ustaz tu :(

p/s :: nak sain boleh , begamba jap ke ? haha

Saturday, September 4, 2010

buka puasa dan raya

raye dah dekat , 6 hari je lagi . best !
aku dah fikir , pas habis skolah jumaat tu , dah takde pape akan menjadi 'yang paling' best melainkan balik kampung :D
tetibe plak mereka tu plan bukak pose GCB .
haha ~ xnak ! duet aku dah bajet nak shopping .
dan malaun2x maseh mengajak sambik berkata , 'takpa saya belanja'
senyum dan berdialog 'pukul bape?'
hehe ~ set ! pukul 6 , pukul 6 sepuluh minit aku turun .
mmg betul xtepat pukul 6 aku turun , tertidor gamaknye .
aku dalam riak malas2x turun dan jumpe mereka .
seorang dari malaun tadi aku kol , cakap mijan join .
aku hepi doh mijan nak ikot . tapi malaun menambah , dy bawak kawan .
aku dari rumah dah stat tak selese .
dengan ragu2x aku jawab , ' emm , okelah , papejela . . tapi . ishh ye ye bawak la '
bukan ape nok , takot nanti gelak kaver2x . xbest !
dalam perjalanan ngan dorang pon asek berbincang pasal kawan2x mijan .
perggh ! rase tension aku bersame2x ngn malaun2x tu .
asek berfikiran yg 'wey kawan2x die tu negro la , dy nak bwk 3negro. korang amek sorang satu, aku takpayah, aku amek mijan je . HAHA '
itu jelah yg kami dok pk . sampai je mekdi meje full , atlast dapat gak .
mijan kate tambah 2orang . mean 5 org , ktorng dah macam , Oh maiiii !
kami dah abes bebuke baru sampai , ceit ! lame do tunggu , org mekdi dah tgk semacam .
org2x yg berebut2x meje ngn ktorg tadi pon sume dah blah , pastu buat pandangan maut kat ktorang. macam la kitorang ni menipu , dah siap beli 6bigmac pon , takkan kitorg nak makan kot .ishh ! selisih ! im full oredy la . cocok mate ngn garpu taw la kaw .

dah sampai , tengange kaw . sume best ! muke pon menenangkan jiwe lah .
haha ~ ye ke ? eh . ye la ! betul .
name pon agak pelik2x . haha ~
tapi kitorang bergelak2x ya amat . rase macam org2x yg tak siuman pulak . dorang sume diam melantak makanan .
dah la buat mekdi tu macam 'bapak' malaun2x tu punye .
tapi mmg la pun , lame siot xjumpe mijan .
rindu terpendam ni , biase la lawak jenake tu . hehe
kami bukan kaver dah , over pulak .
kesian dorang, msti menggeletik kot .
pedulikan . . tapi , oke kot . kot la . :)
aku igt sebelum perjalanan balik ke kampung , takde la bende paling best .
rupenye ade gak , tertido sambil tersenyum :)
p/s :: slamatyiyaye :D

Friday, August 13, 2010

selamat berpuasa

wahai belog . sudah 3hari bulan Ramadhan menjelma dan baru harini nak kuucap padamu selamat berpuasa . seronok berpuasa . mmg menguji gile . tp dah berkurangan carutan aku ni . kalaw x . . pui . xpayah cakap , berduyun dose aku buat .

xde ape nak taip . hari ketige baru puase . . masih full lagi . :)
Tarawih :) I Heart Tarawih

Fadhilat Solat Sunat Tarawiih


*malam 1 - keluar dosa orang2x Mukmin pd malam pertama seperti mana dia baru dilahirkan, serta mendapat keampunan daripada Allah
*malam 2 - diampunkan dosa2x orang mukmin yang solat tarawih serta kedua2 ibu bapanya (sekiranya mereka org yang beriman)
*malam 3 - berseru malaikat di bawah Arasy supaya kamu meneruskan solat tarawikh secara terus-menerus, semoga Allah mengampunkan dosa kamu


disebabkan baru 3hari puasa , maka baru 3malam tarawih . :)
Selamat menjalani Ibadah Puasa kawan2x :)

Friday, July 30, 2010

khidmat masyarakat

aku ada banyak cerita semenjak lama tak update . tapi aku kan pemalas . hah !
eyh , betul ke mendiamkan diri itu emas ? hmm .

haa ! TADI persatuan (PERSTINA) kami ade buat program khidmat masyarakat .
aku ngan wani la la yang arrnge 4 family yang bakal dapatkan bantuan dari kami .
kitorang call ke empat2x fmly ni n mereka sudi sangat dapat kan bantuan .
aku pon bersyukur sangat sebab tugasan aku selesai .
sebenanye bukan tugasan aku sorang pon , aku ngan sume bebudak f6 ( lower+upper)
aku pon rase puas sb dapat tolong orang2x yg susah macam ni , tapi kami bukan lah syarikat2x besar seperti 'Bersamamu' , kami buat secara kecil2xlan atas nama sekolah kami .
tujuan kami bukan sahaja ingin menaikkan nama sekolah , tapi tujuan utama ialah ingin bersama2 merasa dan menyelami kehidupan mereka walawpun hanya 15minit serta membantu dari segi keperluan harian mereka .
banyak pengajaran yang kami2x semua ni dapat . sebenanye kesamsengan , kegangsteran , kelemahan pelajaran dorang sume tu ada sebab . hm , harap2x untuk next year punye kami boleh buat besar2xan dan tolong lebih ramai golongan yg susah :)
well , pengajaran hebat , aku yg sempurna semua2x ni xdapat straight A+ xtaw la .

antara family yg dibantu


Imam Muda last harini . keputusan pon dah taw .
IM Asyraf yang menang . aku mmg target dy pon .
tapi siyes aku nak cakap la en . . isteri2x mereka berdua cantik la . speechless aku . .
sucinye muka mereka , masyaAllah . . kagum dgn ciptaan Allah .
well seperti yang kita tahu . . wanita yang baik hanya untuk lelaki yg baik sahaja dan sebaliknya .
hm , tahniah kepada semua peserta IM , tidak lupa kepada HizburRahman - anda juga terbaik .
penganjur IM juga hebat2x belaka , hadiahnye . . MasyaAllah , terbaikk .
mereka semua patut guna kan kepercayaan yg 'kita' dah beri ni sebaik mungkin .
kalaw boleh , TIADA cacat cela yg boleh meruntuhkan kepercayaan kita kepada mereka , yg mereka lakukan .

wassalam :)

Sunday, July 11, 2010

wc 2010 , cutisekolah


skarang menunjukkan 01:21am .
aku penat gile nak tunggu wc . setan .
ape2x pon aku dah nekad xnak g skola sok
parent kasi green light sudey .
dorang oke so aku pon sgt oke la .
aku takde la pesong2x kan niat sebena xnak g skola .
straight je . .
'ayah sok xnak g skola , wc final'
'sukati la , study kat rumah , jgn membute je ,'
'oke , no biggie :)'
lepas babe . bukan macam sesetengah org .
sakit perot la , demam , pening ,
pigidah ! alasan
aku lalang malam ni . spain 50% , holand 50%
tp aku ikut bapak aku kot , spain ! :D
so , tgk je la pg bute ni , adekah betul cik paul tilik . :)


Monday, June 28, 2010

result

naik sekolah , ape lg yg diharap dari guru2x selain result.
memandangkan exam sebelum cuti , kompem naik cuti nak result .
tapi agak hampeh apabila ada guru yg amek cuti sb sakit .
dan ada juga yang tak siap tande kertas lagi .
tapi tu sume takpe , kami cakap ' amek lah seberape byk mase yg cikgu nak '
walawbagaimanapun , semua murid masih menunggu2x keputusan mereka dan seringkali bertanye ' cikgu , kertas dah habis tande? ' maka ini menimbulkan ke tension an kepada guru2x .
maka setelah seminggu diberi masa , semua dapat kertas masing2x .
muka sorang2x frust nak mati sb 'hanco' oke !
jadi , jangansesekali mintak result anda bila anda dah taw yang anda buat exam tu macam sampah . paham ?

sekian :|

Thursday, June 24, 2010

tenang

ye weyh . kengkadang aku rase macam tak matang bile bergaduh pasal mende ni . dan aku rase xpatut . mmg aku benci gile ! tapi sehari due ni , pk balik en , aku rase mmg tak patut . tapi biase la kalaw selisih faham . sekarang entahlah . . aku rase dah tenang , xde dengki atau menyampah sangat . biase2x je , dan fikir sukati lah korng nak buat ape , aku dah tak kesah .
tapi , siyes ! aku tenang malam ni . :))
terimakasihh Ya Allah .

p/s :: pp princ. yg lain ? dushh ! am kau macam barai je . sejarah ? lagi aku buat macam sampah . :(


Sunday, June 20, 2010

sekolah dah .

kejap gile dah 2minggu . siyes !
aku macam xbuat ape2x dalam 2minggu ni
lost ! aku lost oke . :p
esok dah nak sekolah . =.= ' xpecaye plak .
em , aa ! h/w dah kot . hee ~
well , kene bangun pagi bute balik .
esok ayah x hanta , jalan kaki . :O

kalau ade banner macam ni untk aku balik ke sekolah kan besemangat sikit , rase dihargai gitu

happy father's day to my ayah ! ! :)

p/s :: mentor malam ni ye . ishh

Wednesday, June 16, 2010

tempoyak


baru aku sedar en . .
harini aku banyak sangat makan tempoyak ,
dan ini membuatkan aku sentiasa berak2x.
tapi nanti aku lapa lagi.
jadi aku makan lagi.
dan nak makan tempoyak lagi dan lagi .
jadi bertambah2x sakit perot lah aku nanti . :(

bila cinta

Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Hingga engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hinggaku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh

Dalam harapan

p/s :: bosan doe

Monday, June 14, 2010

LBS sweet kot :D


well , i have to agree with you all ,
Lagenda Budak Setan is the best !
walawpon aku lambat tgk , tapi aku tengok jugak oke ! :)
tak membazir duit saye Rm 11 pade hari isnin yang mulie ni .
sebelum ni mmg . . oke aku mengaku la yang aku kalaw tgk wayang xsuke tgk film melayu .
beb , bukan ape . mmg low quality lah boleh dikatekan .
so saye berpuas hati 99.9% with LBS .
saye rase xperlu la nak tipu diri sendiri nak cakap xmenangis tgk cite tu .
lain la hati kental gile macam besi . eh ! besi pon boleh melt kalaw kene api yg panas gile babihh .
aku bukan nak cakap ape , sebab aku nih pon hati kental .
aku mmg xrase aku perlu menangis pade awal cite .
tengok budak sebelah kanan dah meleleh air mata . ek eleh , apebende la
kiri pulak tetibe dah 'soksek-soksek' dah hidung . pastu boleh siap kaver 'tak , aku mmg dari rumah tadi sesema' . pigidah ! tu takpayah putar la . pui ! aku pon layan je la , nak feel doe .
mmg last2x yang part bini dy mati melahirkan anak tu , mmg mengalir la .
'eh ! ape bende ni ? xkan atap panggung ni bocor ? pelik !'
hakikatnye , mmg leleh . eh ! sikit je oke :|
lagu tema LBS buat lagi feel , best lagu dy . . :)

p/s :: novel LBS , emm . takde duit , lupekan jelah ! :|

Saturday, June 12, 2010

dunia oh dunia


kalaw kita mengejar dunia ,
semakin dunia lari .
tetapi kalaw kita mengejar akhirat ,
dunia semakin mengejar kita.

p/s :: renung2xkanlah dan selamat beramal . :)

Thursday, June 10, 2010

hilang dan kosong

wa dapat gamba hebat lagi ! :D

wa rase penat , letih . wa macam nak rebah tapi wa kuat kan diri .
wa mmg xkuat nak tempuh semua2x ni . tapi wa cube .
wa taw sebenanye wa mmg xsanggup dan xlarat walaw wa cube kuatkan diri .
tapi sekurang2x nye wa dah cube , walaw xberdaye .
mmg wa x pk wa boleh sb sampai mati pon wa xkan layak sb semua misi wa gagal .
walaw macammane pon wa cube untuk baik pulih dan hanye untuk seketike walhal yang selebihnye wacampak tah kemane . wa xkuat nak pilih jalan hidup yang betul2x wa idamkan sb wa xkuat, wa lemah longlai, mmg xgune .
mmg wa taw, 'xgune' perkataan kasar yang wa taip untuk diri wa tp realiti.
semangat wa dah hilang , berlari lintang pukang dan melilaw macam keling mabuk baru habiskan 6 botol arak .
punah , punah mase depan wa . wa fikir nak berubah tapi jalan wa buntu dan wa hanye jumpe jalan mati kat depan wa .
hilang arah , wa hilang arah ! itu perkataan yang paling sesuai wa taip agar wa sendiri senang faham .
kadang2x wa fikir wa patut mati dari hidup kat dunie yang semakin wa tak paham ni dan sebenanye dunie ni takde ape2x yg membuatkan wa berubah . hanye diri wa sendiri yang mengubah diri wa yg semakin bercelaru ni , gelap ! kat depan wa gelap , kabur dan tak nampak ape2x . wa benci ! benci semua ni .
wa dah cakap ! wa xpatut hidup , ramai yg mati yg lebih layak hidup dari wa .
sedih buat ape kalaw wa sendiri xde inisiatif untuk merubah diri . kosong! kosong! semua kosong , diri wa dan masa depan wa .

p/s :: mane semangat ? datanglah . . . :(

Tuesday, June 8, 2010

solat 5 waktu sehari semalam

harini nak gedik2x .
semalam i ngadu ngn cik belog i nak makan askerim kan . .
semalam jugak i dapat . thx ye u , sanggup beli n datang rumah i bagi . i tak sangke kot .
tekejut jugak sebenanye . i ♥ u fatin !!
ahh ! double dutch i dapat smalam oke . :)) seronok .
kalaw harini i ngadu ngn cik belong i tringin nak makan cake secret recipe , agak2x i bole dapat ke ? HAHA ~ *joking .

dulu kan , tyme aku kecik . . aku blaja smayang . mmg la sume org blaja solat en .
blaja punye blaja , aku pon solat la ikut waktu yang dah ditetapkan .
pastu , mase solat tu , aku boleh pulak tepikir dan ikut logik akal . .
zohor ade 4 rakaat so rakaat pertame mesti kene ade 4 surah kene bace .
rakaat ke 2 , 3 surah . rakaat ke 3 , 2 surah . dan lain2x .
jadi rakaat demi rakaat sangat lame amek mase untuk dihabiskan .
runsing punye runsing tanye lah parent .
boleh pulak kene bantai gelak , logik ape bende tah aku buat .
pastu diperbetul lah , fuhh !

aku pon xpaham ape aku nak sampaikan . dah la , off !

p/s :: mud melilau , kalaw xpaham buat2x angguk jelah .

Monday, June 7, 2010

askelim ! oo , askelim

pertanyaan pertama ! xmati ke makan ice cream banyak2x camni ? HAHA

mood saye sekarang sangat lah sangat teringin nak makan ice cream ! huaaaghh ! tolong lah saya belikan ice cream . malas nye nak keluar pegi beli . saye baru bukak fridge . dan ternampak La Cremeria . hahaha ! seronok . tapi dah nak habis . lepas ngap3x beberape sudu saye merasakan yang saye teringin nak makan padepop ! macam mane tah eje padepop , yang warne dy macam rainbow tu . huishh ! dulu pebret tu doe . asal habis je kelas sekolah rendah , pegi beli kat kedai mamak . mamak tu pon sampai kenal dah muke , pelanggan setia lah katekan . haha ~ dah taip2x ni en , tetibe terbayang ice cream BR ! ahh mahal ! tapi xpe , puas hati . heee ~ ngaaaa ! jom lah teman pegi jusco beli icecream . Jusco je yg paling dekat skarang . jom teman cepat ! :((

ouh ! mint ! suke jugak !

p/s :: dari tadi google image ice cream . terliur dah !!

macd punye pon bole tahan ! :D

Sunday, June 6, 2010

halimunan

hebat gamba ni ! :DD
babih ! hmm ,
otakku ligat berputar , berputar tentang . . hmm , aku berkali runsing .
runsing yang tidak boleh dicari jawapan . . aku mahu memencilkan diri .
dia perlu tahu , kamu perlu tahu . kaw ! iya , hilang . ingin hilang dan hilang .
jauh , mahu jauh dan ketenangan perlu aku cari agar tak tersempit oleh kecetekan akal dan minda .
seharian berfikir , baru aku terkenang akan kisah yang lama2x .
dan aku juga baru terfikir , tidak perlu lah aku menjadi seorang yg sangat polos dan bodoh untuk menyesali yang lepas2x . ahh ! exam baru2x ni aku buat macam taik ! itu sebenanye ! damn !

p/s :: cuti dah stat! mule lah aku nak merepek2x, h/w tak tersentuh lagi. ceh !

Thursday, May 27, 2010

exam week

pin pinnnn ! saya dalam minggu exam . kekacauan otak sangat terserlah apabila bercakap sorang2x sampai pukul dua pagi untuk menghafal sesuatu topik . saya tak takot diganggu saitann apabila pagi2x buta mereka cuba mengganggu saya . *padahal denga bunyi bende jatuh pun terus tido , tak bace buku dah . haha ~ serabut gile sehingga membuat saya demam . nasib baik demam mase hari khamis . itu menunjukkan hari terakhir sekolah iaitu harini kerana esok cuti hari wesak . peperiksaan bermula isnin dan berjalan dengan sangat teruk sekali .

isnin - exam pengajian am 1 . gile ! pasal dasar2x . aku mmg lah bodoh2x ubi je mende2x ni . fuhh . :( xhebat langsung . aku sedih nak mati . pastu exam bm 1 pulak . ahh ! kalaw masuk pancangan2x seronok la , pehh ! masalah nye . ape ke anbi sangat g masuk yg aku tak bace langsung ! saitann !

selasa - pp1 . :( pengajian perniagaan oke je . tapi susah . aku banyak menggoreng . sedih nye . sir mesti kesal , sedih , upset . uwaaa . sir dah janji kalaw A dalam p.p diagnostik + percubaan , duit graduasi xpaya baya . masalah nye , boleh ke aku . harapan je lah kot . aku nak balik rm 75 aku tu . :((

rabu - pp2 , saya suke pp ni sb ade komunikasi . tapi tak banyak pulak masuk . -____- " . ya Allah , apakah dosa ku ? hmm ,wan2x . die salah kan aku pulak sb jawab soalan pilihan same ngn aku . ceyy !
-semasa exam-
wan : mai kaw jawab soalan bape ?
aku : 7 & 8
wan : oh , 8 senang ?
aku : bagi aku oke la dari yg lain .
wan : oke , aku pun nak jawab lah 8
aku : ooke .
-habis exam-
wan : aku jawab macam anjing soalan 8 (jerit)
mai : bodoh , dah taw , jawab pehal .
wan : saitann ! ni sume salah kaw mai .
mai : aku ? -___- " anbiii kaw!

khamis - sejarah 1 . sjarah dunia + tamdun islam . pecah pale otak aku tadi . kene jawab 4 essay . 1 essay 9 perenggan . 4 e = 36 p . dushh ! aku yakin 98 % satu esay je . yang lain , ape lagi gorengg !

p/s : jangan contohi saya , last minutes study .

Sunday, May 23, 2010

-___-"

korang kene taw , aku benci sangat keadaan dan situasi macam ni . susah gile nak bernafas , tapi aku buat tataw je . arghh ! tensiion gile . aku harap takde sape bace post aku kali ni sb ia berbaur serabut sangat !










benci benci benci sangat sangat !
benci benci benci sangat sangat !
benci benci benci sangat sangat !
benci benci benci sangat sangat !
benci benci benci sangat sangat !
benci benci benci sangat sangat !
benci benci benci sangat sangat !
benci benci benci sangat sangat !
benci benci benci sangat sangat !
benci benci benci sangat sangat !
benci benci benci sangat sangat !
benci benci benci sangat sangat !
benci benci benci sangat sangat !
benci benci benci sangat sangat !
benci benci benci sangat sangat !
benci benci benci sangat sangat !
benci benci benci sangat sangat !











benci benci benci sangat sangat !

sebena nye xcukup lagi tu , tapi dah la .
saya sudahi dgn wabillahitawfiq walhidayah . .
salam ! :|

p/s : mood tonggang tebalik ! saitannn .

Saturday, May 15, 2010

gagal , badminton gagal





mmg boleh nampak kekalahan . tapi penyokong buat2x taktaw dan masih bagi semangat . nak buat mcam mane , dah slogan Malaysia Boleh . so InsyaAllah - dengan izin Allah . dan keputusan walaw pun mengecewakan , terime je ngn hati terbuka . :( ahh ! aku nak cakap , yang aku sokong sangat Lee Chong Wei tapi aku tengok Lindan . dan aku sokong sangat Malaysia tapi aku tgk pemain China . HAHA ~ korang kene paham hati aku . ngee , kan cik blog kan . :D arr , ure2x mengatakan bahawa . . games tu takdapat rahmat . . jadi aku pun terpikir panjang dan ade seorg yg baik hati meleraikan kerunsingan itu . " Cube kaw tengok kat stadium tadi , berape ramai org Islam ? kaw rase dorang sembahyang ke ? macam mane la rahmat nak turun camtu " . Aku macam ! yeah ! betul , mmg betul , sokong . Mak aku pon ade cakap macam tu mase match chong wei ngn lindan tu . HAHA ~ so , aku diam jelah , dah ketentuan en . takdir tuhan , so kalah la . :|

bersame2x BFF karaoke tadi , popeye juge tadi !

Wednesday, May 12, 2010

muncul kali kedua selepas mati

Title je *bajett ! haha , hoi2x ! yelah ! hidup lagi la , ape ingat dah mati , amboii ! tak baik punyee . HAHA . em ! lancar sangat orentasi Junior . igt dorang akan cakap ' eee , ini ke form 6 ?' . 'ape yg mereka cube buat ni ? tahape2x' .oke . Negative tu sume takde oke . dorang bestt ! buleh ngam dan bekerjesame ngn kitorang . dorang denga satu2x pengalaman kitorang . igt , satu due denga , dah penat n buat muke tak paham & xberminat . tapi ! x pon , dorang denga satu2x dari pade kami sume . bayangkan kite ade 11 orang n dorang denga semue tanpe mengeluh . aku rase itu pun dah kire baik . besok satu hari lagi orentasi . harap berjalan lancar macam harini . gamba upload kemudian oke . cik belog ! saye janji ni . xkan mungkir janji dah . tapi nanti nak mintak cuti jugak sb busy nak exam . boleh ye cik belog ? x marah kan ? ini untuk mase depan kite bersame jugak . :D em ! Lower 6 ! kami xpakse korang masuk f6 , tapi berdasarkan pengalaman2x kitorang tadi , kami harap korang boleh pikir ape yg terbaik untuk korang , buat lah pilihan yg tepat agar korang tak menyesal satu hari nanti . :))

cik belogg ! saye sayang awak ! , awak sayang saye x ? saye akan bawak kejayaan untuk awak , awak mesti heppy ! muahxx untuk awak ! *oke , saye gedik , maaf !

Tuesday, May 11, 2010

lame blog kehilangan saye . sory !

Lame kan xupdate , nak kate hilang mud nak meng-update x jugak . sb banyak cite baru . ye , perkataan sesuai , malas . sory lah . cik belog mesti merajuk gile2x kot . sob3x . Exam MUET dah habis dah , dah lepas oke . boleh tahan la kot . nak kate tough sangat tak jugak . :p boleh la , kene dgn kami2x yg budak sekolah ni . haha ~ banayk yg terjadi dalam 1-2 minggu ni , sakitkan kepale ade , sedih ade . dan banyak lagila . tapi tu sume kene tolak tepi sebenanye sb 24may2010 ni dah diagnostik . Aku dah la byk ketinggalan , i mean x bace buku oke . rivision kurang ! damn it ! jadi aku kene lah berubah agar aku boleh cover yg pelajaran2x sebelum ni . mmg susah tapi itu lah yg perlu dibuat oke ! Arr ! lupe , lower 6 dah masuk . so , oke kot kami dah ade Junior ! :D terase tue sangat lah dah pulak . em ! tulah , nak baut orentasi dorang 12 & 13 may ni . so , xblaja lagi . em ! oke kot . :p . dah la . update tu jelah , mmg bapak ahh suram ! sorry , Salam . :)

Again , sorry cik belog ! :((

Friday, April 9, 2010

kami kurang ajar ke ?

klik gamba untuk tumbesaran-kes dalam bus tadi .

mmg kot , lame gile . busy sangat2x kot . em , dalam berminggu2x aku tak update ni , mmg la banyak sangat bende berlaku . em , macam xpaham2x pulak en . kalaw dah lame bende tu berlaku kaw igt aku akan ingat satu persatu cite , hari demi hari cite ? jangan harap la . HAHA ! eh ! tapi dalam banyak2x aku igt satu je la . hih ! aku dapat 4p la , syukur alhamdullilah . tapi hanya uk1 hari tu , mintak2x lah dianostik aku pon camtu weyh ! seronok la sgt . hepyy je . :D

eh , nak taw tak . semenjak due menjak ni en , aku dah macam asek terkeluar diri je doe . lagi2x bile pasal BFF tu . ishh ! aku dah macam . Damn ! ape ni , kenape agak berubah sangat ni . kaw dah macam sayang ak sgt dan tak bole nak berpisah lansung ngan aku . kenape ah ? aku risaw sangat2x je ni . nak kate berubah mmg TEPAT sekali , tapi tak kan aku nak tegur kot ? sb bagi aku itu takde salah . tetibe kang aku cakap kat die ' kaw kenape macam dah berubah er ? rapat sgt ngan aku , macam sayang gile kat aku ni ' . tak gile macam tu ? pelik kalaw *pertanyaan sebegitu terkeluar dari mulut aku untuk die , kang die jawab pulak balik dengan pertanyaan . 'kenape ? takbole ? kaw tak selesa ke ?' . mati ! kang aku nk jawab ape ? terus berjarak jauh ngn aku kang . ishh !

haha ~ cerite harini pulak en . nazri tu punye lah baik sangat . takot pulak aku tgk die tibe2x . kami2x ni nak g care4 , then die kate dy boleh tlg hanta . sebenanye kami ni ajak die joen skali , tapi die taknak . :( ishh ! hujan lebat sgt pulak petang tadi . emm ! lagi lahh ! jadi die hanta kami kat care4 , sampai care4 terus makan . bapak lah lapa . lidah aku melecur* . :( nasik clypot tu panas sangat la . ishh ! afiqah cuci gamba then balik . tunggu bas ! bapak lame doe . lame sgt . about 45 minutes kot ! mmg gile kalaw aku ngn budak2x tak memekak kat bustop tu , walawpon ramai org . HAHA ~

dalam bising2x kami ni , ade juge yg menyimpan dendam . kami oke kot kalaw awak kate , ' dear school student , can all of you please did not make an annoying noise' . HAH ! aku bole terima kot . tapi ! macam setan ! so , bus pon sampai . . kami masuk dalam perut bas dan stay kat tengah2x perut bas sb kat belakang dah penuh ! kami berempat ni je kot budak sekolah rase nye . pastu , ade sorng makcik india ni i think dy nak pass by . oke . boleh kot tapi mmg sempit lah . dahtu ade mamat singh ni tegur dan mara2x kitorang , 'u should show a good example as a students.'cakap kuat2x pulak tu , urgg ! malu gila taw x ! apelah masalah takpuas hati dengan BUDAK SEKOLAH . siyes penuh weyhh bas tu ! kitorang mmg nak balas , tapii ! yeah , ape boleh buat . nanti cakap kurg aja pulak , so DIAM kan saje . aku malas nak pk , tapi itulah hakikatnya , dan aku malas nak bagi situation sumelah ! huh ! CONVERSATION gamba atas , FB

p/s :: Pers.PuteriIslam tadi pon , pheww ! tolonglahh ! aku dah jatuh cinta dekat Anas ! Anas mana ? anda cari tahu sendiri ya . :) - berputik2x weyh ! tapi aku taw , itu hanya realiti .

Tuesday, March 16, 2010

on hp kejap je la .

semalam , ke pagi tadi ek ? oke . pagi bute tadi 4.30 aku baru tido . kenape ? sb aku rindu gile kat dayah doe . so aku macam biase lah , curi kredit celcom dan kol . rm10.00 hanya untuk 1jam dan 7minit sahaja . ishh ! kejam . tapi en , oke lah tu . sb aku gune numbo celcom then call numbo hotlink . HAHA ~ ape2x hal pon lepas dah rindu kat dayah . gile aku buat keje tekutok smalam . dengan penuh berhati2x oke , walawpon banyak kod error . damn ! aku dah nak putus ase sebennye smlam tapi atas kesabaran dan iman yang tinggi aku teruskan jua membeduk kdd bapak aku . bile semua benda dah oke , tetibe bole plak aku stuck , camne nak share kdd ni ? mmg mati aku cari jalan penyelesaian smlam . nak sangat tanye rukhi sb dy je yg hebat dalam perkare2x berkaitan celcom ni . ishh ! tapi aku takot dy dah tido . tapi aku tibai je , then tanye camne nak share kdd . i thought dy da tdo , tp belum . walawpon lambat reply , takpelah . hanye cakap thx dan bagi reward kat dy . HAHA ~ thx kiki . dah abes kol si dayah , aku rase hidup xcukup sb xkol si pejal lagi . aku kalaw on hp mesti kol berdua ekor ni , harus ! so , buat kerja amal lagi dengan membeduk lagi RM3 dari henpon ayah . HAHA ~ so , ade 3engget kat phone , aku anta msg 'takziah' kat acun sb mak dy meninggal . innalillah ! pastu baru kol pejal . dy anggkat punye lambat ! aku mmg dah asume yg dy dah tido tapi aku maen try je kol . mane taw dy angkat en . mmg dy angkat tp lambat nak mati . n seronokk ! sb dapat la jugak berbual dgn korang bedue walaw xlame . gayut dgn si pejal ade la dalam 20minit je kot . :(( then . baru la aku tido . huu ~ dah lepas rindu en . HAHA
p/s :: fungsi perniagaan - subtopic pengeluaran sangat susah !

Sunday, March 14, 2010

bukan kurang aja .

i bukan xnak tlg u , but kawan2x i sume dah cakap , 'noneed to help her , dy dah ade cukup korem dah , ramai yg dah tlg die and untuk pengetahuan kaw , kaw dah banyak sangat tlg die' . so i xla pegi tlg u . lagipon i dah masak dgn perangai u tu . u mmg nak nampak i je , ape2x hal , mesti i . tapi bile i dah ade kat situ , u buat2x cam xnampak i . i taksuke jadi tunggul batu cam orang bodo je kat situ . so , i pk dari i jadi org bodo kat situ , better i takpayah tolong . lagi pon i mmg busy kot . Yup ! busy , semue nampak i cam tak busy tapi semue xtaw i've alot thing to do . bukan asek kene sebok pk pasal u . u mmg , anak2x buah u yg lain xtolong u xkesah . bile sampai senyum je . kalaw i ni , u nampak je ape2x salah i . mmg naseb baik gile henpon i rosak , kalaw tak . . i xtaw bape kali dah bedering . thank god ! i bukan suke2x nak kurang aja , but i think en , dah banyak dah i tlg . cukop2x lah , bile dah tlg sekali due tu , mmg naik lemak . ishh ! tak baik , xbaik ! tapi bile di pk balik mmg betul pon kot . xnak i jadi kuli batak u . n betol la ape yg 'mereka' dulu tu cakap . 'u all jgn lah terlalu baik dgn dy , susah nanti' . gedebukk ! dah jadi pon . xbole patah balik , termakan budi . huh ! i think , kite semua harus jauhkan diri dari die . buat mcm die takde , tapi buat kerja . baru sekali je i tak tlg u , u dah bising . abes u tak pk slame ni yg i besusah payah tu . i tak nak pon ape reward2x ni semua . tak ingin ! tapi u yg pakse , kang kalaw i tak amek . UHHH ! i cant imagine , ape yg akan berlaku . so , mase dah habis tu pon i tak jenguk pon . i mean nak tlg2x . sukati la ! u buat la sendiri ngn anak buah u yg lain2x tu , malas nak amek taw dah . tapi , MESTI ade perli2x nanti . ahh lantaklah .u tak effeck study i pon kot . XD

malas , tension2x . ahh ! aku baru perasan yg aku betul2x tergile2xkan si ALIF satar sekarang . gila ! dy gojez sgt . baru perasan yg dy ni hebat jugak rupenye . ishh ! xbole2x . HAHA ~ lagu nakal dy tu pon comel je , sesuai kot dgn diri dy ! :) go alif S ! go ! suatu mase dulu aku penah minat Zamani . siyes weyh ! :))

Dan ! ade ke mase aku ber-FB tadi aku terjumpe gamba edward di perkotak katik kan . :( ishh ! jahat betul mereka yang ber-photoshop ni ! :(
jahat mereka ni !
tu je post harini kot . rabu kene g skolah pulak , nak buat papan alah2x ni . ishh ! my holiday is meaningless when i have to do something at School ! :(

p/s :: aku sengal2x badan kot ! :(


Thursday, December 23, 2010

tajuk ? penting ke ? - xda tajuk

hye , awak awak dan awak .
apa khabar ? lama saya tidak mencatit sesuatu disini .
kelihatan diri ini seperti malas untuk menaip untuk mencoret tapi tidak . itu salah sebenarnya .
saya cuma kekurangan mood , kekurangan masa dan kekurangan tenaga sahaja .
hari2x saya akan hanya mengadap facebook dan cerita koreaku .
walaupun , itu agak membosankan tapi saya buat juga.
hal ini kerana semasa cuti , saya fikir itulah perkara yang paling membuang masa saya .

semalam atas sumber2 aku terjumpa blog seorang gadisgadis .
beliau ialah MariaElenaZarul , empunya belog- http://peliks.blogspot.com/
pada mulanya , aku search kaw utube saje . lihat2x cara dy menggaya kan shawl .
dengan perwatakannya yg begitu, membuat aku tertanya2x dan ingin mengenali beliau .
1st word yg aku perkatakan- gila sempoi gadis ni . gedik , semua ada lah . cukup , :)
aku harap dy xtaw yg aku cite pasal dy . HAHA ~
cun ah maria elena , malu aku nak curi gambar . nanti diketahui umum .
lagipun ramai yg buat entry pasal dy . BEST !

em , pagi smlam gak bertiga kami di klcc .
awalnye nak tgk cite theSosialNetwork , xjadi .
so , tgk ah MySoulToTake . fucking great cite tu .
part ngeri dan terkejut2x terlampau banyak dalam MSTT
macam gile , tapi xjerit , cume bising sokseksoksek ngn kawan2x
biase lah , kami kecoh uolss .
pastu makan macd kat taman , bergambar , pusing2x , balik .
karaoke ? xsempat . nextyme maybe :D

perasaan - hepi tapi menyampah
sebab - teruja nak tgk cite korea , namun buffering babeng punye lembab !

Friday, December 17, 2010

addicted-korean drama

WTF! aku penat gile.hari2x mengadap pc sb nak tgk habis2x dramakorea-You're Beautiful.
mmg ar lame nak tunggu loading sume en .
aku hari2 frust sebab satu2 cerita tu aku donload ikut episod tapi citenye xhabis .
sb tu la aku pelik , pelik sangat . kenape episod ade 16 je , satu episod dalam 20minit .
agak kejap lah bagi aku . pastu aku pasrah je la en . tu je termampu .
sampai bole dikatekan hari2 pukul 3pagi baru aku tidur sb terlampau teruja nak tgk cita ni.

harini, episod 16-terakhir lah gamaknye. aku dah bajet2x, buat2x faham je la walau ada skip.
ntah kenape tangan aku nak tekan link nombo tu , dah la kecik. bahasa sume korea, aku xfaham . tiba2x puppp ! jadilah cococrunch *tipu- kepalahotak lahh , keluar episod 16 part II . aku macam . . ohh , ini dah ep.16 . aku tekan part II , semuanya ade IV part . nak dikira2x , dari episod 1 sampai 16 darab 4part ? kira sendiri . .
muka aku punye ekspresi dah mcm !@#$%^&*()_+#$%%^ , hati berkecai , mulut bersumpah2xan dah .
taw x nak tunggu loading bapak lame , sekarang dah la musim hujan :(
agak2x 20minit satu part . aku mmg banyak tinggal . panass hatii !
nampaknye , esok aku stat je lah balik dari mula . xpe , aku sanggup .
hal ini kerana saya sudah addicted :|

suke si gile tu - Jang guen Suk

ucapan - selamat maju jaya semua
nasihat - jangan cepat marah , nanti tua . eh ? jangan asek nak marah , nanti cepat tua :)

Thursday, December 16, 2010

wayang

SEMAK ! kalaw dah lama xberbloging , ini lah jadinya . tangan gatal sangat tak habis2x nak buat post baru .
tapi tapi , sukahati . blog aku , kaw xsuka xpayah baca . kan kan ? kan ke xkan ?? hee ~
tadi , baru je tadi . klua wayang jap dengan mereka .
seronok , lame gila tiada menjumpai -ayatSerabai , persetankan ia .
maka , keluarlah gamaknya . menonton cerita 'AkuMasihDara' (AMD) , bolehlah .
tajuk cerita , bikin panas gak .
parent tanya , tengok cite ape ?
aku diamkan aja , sebab cam terlampau bahaya sangat . haishh
bolehlah cite tu , rating- 3 1/2 bintang . AsyrafMuslim hensem sangat , yana punye watak kalaw lurusbendul mmg menjadi . banyak gelak la aku tadi .
balik umah , dah bukak kasut ni . 'lepak mamak jum' , jadah ! keluar balik pakai kasut . *tipu-masuk rumah , ke toilet kerana xtahan dah. haha
AMD poster

well , aku mmg dah agak . kalaw duduk rumah mmg xde ape pun buat .
stakat tolong mak lipat kain , eleh ! mmg aku buat la *tipu
busan siut , kerja ? aku fikir tahundepan baru ada sampai itu seru .
jadi , bajet2x bulan Dis ni rilek2x dulu kat umah sebab baru abes exam .
ahh ! mmg menghabeskan bogheh jo la keje aku .
bangun tido , tengok bekpes atas meja . pastu masuk toilet , keluar makan . lepas habis makan , tanpa mandi dan kemas katil - online . HAHA ~ sampai ke petang . mmg kejadah anakdara ape aku xtaw . aku rasa ini anakdaramoden . yekah ? baik koreklubang kubur , masuk dan timbus diri sendiri la . esok pun aku fikir , aku akan bangun lewat . tapi xde ah lewat mane pun . hee ~


sekarang - aku rasa macam nak tengok TheSosialNetwork lah :|
tapi - fulus fulus , bole kasi pinjan sikit hah ? hee ~
salam , papai

Wednesday, December 15, 2010

begitulah gamaknya

kalaw tengah marah , mmg post/cakap macam2x & bukan2x .
sampai nak mencarut pun ada .
padahal kita xsedar , sb tengah marah .
bila kita marah , saitann pun suka .
bila saitan suka , lagi la dia menghasut kita .
kawal marah ni susah , lagi2x kalaw sesuatu yg buat darah menyirap sampai boleh jadi darah tinggi . cis !
perbuatan sebegini mmg membawa padah .
kadang2x buat orang benci pada kita .
lama2x boleh tersisih/ dipulaukan .
bagi orang yang membaca dan mendengar pulak , dy mane paham ke ape ke keadaan kita .
yang mereka tahu post/percakapan tu dah mengguris hati mereka .
lagi2x yg baca dan dengar tu mereka yg berkaitan .
ah , perang dunia ke 15 agaknya .
xpun, putus p'sahabatn terus-tak ckp sesama rakanIslam selama 3hari dah dikira berdosakan?
kalaw boleh , semua org nak jauhkan diri dari dosa kan ?

penghasut !

pengajaran - berhati2x dalam percakapan & penaipan
situasi sebenar - saya mintakmaaf. tapi kalaw dah disuratkan macamtu, terima jelah . tak luak apa2x pun (cari pasal lagi,berlagak ah) . cuma kadang2x je la rasa macam sesuatu sudah hilang . dah takde sekarang . .

papai , post meraban
xsuka ? xpayah baca :)

dah

STPM . yea , habis dah . gembira ? xpayah cakap . dah mmg konfem pun kan .
mmg bapak ah lame gile babeng xupdate . mood exam lah katekan . HAHA
*padahal - asek membuta , tv , makan , mukabuku . itu agak cilaka sebenanye .
tadi last paper - BM1 . i dont noe how suck izzit . aku risau yang aku hanya buang masa setahun seteng kat form 6 ni je . tapi , aku dah buat sehabis baik la . nak diikutkan , agak xsia2x kot .
sekarang tinggal tawakal je la . usaha sudah . well , blogwritting aku dah macam sampah sekarang sebab dah lama . dah lama sangat2 aku tinggalkan kerja2 penulisan dan luahan hati ini . ceyhh ! apakah ini ? puisi ? pergimati sama ia .

dan dan , gudluck untuk saya .
kerja sementara - nak sangat jadi gurutadika , agak2 bole diterima ?

Friday, November 12, 2010

blahh la , setan

kaw taw x aku tunggu kaw untk study .
mmg kaw akan terase kalaw kaw bace . ade aku kesah !
kaw mmg blagak gile , sekarang mmg !
eh , kaw punye perangai mmg camtu , igt aku pecaye kalaw kaw mintak maap ?
ahh , nanti mesti buad balik . xgune la

woi ! kaw yg seekor tu an , lagi la setan !
kedekut nak mati , tolong la ! xluak punn .
kaw boleh korek kubo la weyh !
ahh ! yg sepet tu plak , mmg lagi saitan !
kaw tu kalaw ade kawan , naik minyak .
kalaw susah cari kawan , mengadulah , ini lah , itulah !
mmg xbole buat kawan ,cepat lupe kawan .
oke , pasni jgn ckp ngn aku dah .

'kami mmg malu pada mereka'
yg korang plak mmg muka xtaw malu .
xsangke habit korng mmg bikin panas hati.
weyh kucing kurap , aku mmg geli ngn kaw !
KUCING KURAP ! ! !

Friday, October 15, 2010

curi-curi



pernah ke korang mencuri ?
aku mengaku la aku penah , tapi mase kecik dulu oh .
besa dah baik , aku suci-suci alam je . haha

dulu aku penah mencuri .
tapi mase tu kecik . masih darjah2x lagi .
masalah nye , mmg banyak aku curi .
teruk doe , seingat aku dajah 3 kot . haha ~
macam toyol kan ? haha

mase tu syiling2x atau bahasa saintifik nya 'tembaga' je .
curi sampai berat poket kanan , u all ! haha
motif utama berlagak . mmg pon , mase kecik2x sume nak lebih .
xberfikiran matang pon . nampak orang beli penselbox besi yang besar + pemadam betimbun dalam tu pon dah 'panas' . pastu dah la duduk sebelah, mereka dok bukak je pensilbox tu .
padahal , cikgu xmasuk pon nak mengajar .
mungkin mase tu mereka tidak diajar oleh ibu bapa mereka untuk menutup pensil box. mungkinlah . eleh !
mule dari situ aku mule dgn kegiatan2x haram ini . haha
pastu kantoi , ishh ! malu gile ah kantoi .
aku pon xtaw mcm mane leh kantoi , mungkin sb mase kecik xreti belakon .
senang je kantoi , mencuri susah . haha ~
mase kecik cepat gelabah ! xguna ! haha
pastu naik dajah 4 , last aku buat kegiatan haram ni .
mase ni la curi paling banyak .
dekat nak RM80 doe . ee ! kalaw aku igt en , mmg setan betul .
sanggup aku buat keje2x camtu dulu . siyes , gile .
mase ni aku igt , aku curi sb nak baya yuran skolah agame .
sebulan , yuran skola agame ni Rm10 . gile ape , bagi Rm10 sebulan . tergune la aku .
seda xseda , dah 8bulan aku tak baya . maka itu lah yang menyebabkan aku menchuhie.
haha ~ xkantoi . selamat . start tu aku xbuat dah , sb aku rase sgt takut dan dah berfikiran matang lepas tu .
'walaupon xde orang nampak , tapi Allah nampak' fuhh ! seram sejuk bile 2hari lepas mencuri , denga ceramah dari ustaz kat tv .
pas dari tu suci lah aku ni .
tapi , aku xpenah curi barang kat kedai , takut cctv gamaknye . Allah xtakut pulak , cis !

take MUET for the second time . this 19oct , speaking test . while the other on 13nov .
i think , im ready . shit ! did i ? well , just go with the flow . erm , wish me luck :)

Saturday, October 2, 2010

selagi xabes raya , selagi tu la open house xabes

mmg betul pon . hee ~
haha , hai . saya nak update .
ucapan slamat hari raya untuk semua .
rasa xlambat lagi kot sb raya belum habis .
well, sumpah! sekarang banyak gile openhouse dan kenduri kawin.
mengenang kan sheikh muzaphar nak kawin 10/10/10 ni , lagi macam merobek2x hati ku . cis !
em , disebabkan opnhouse byk, kompem2x la makan pon banyak en? haha
maka , aku telah mengambil inisiatif - minum air asam jawa tanpa gula setiap malam . mmg macam nak mati sakit perut . well , petua makdara lah katakan . :)
sbenanye baru je abes trial STPM . result kompem la blom dpt . hm , xtaw la macm mane .
oleh sebab itu , no wonder la aku bersenang2x skarang ni . amek mase jap sebelum stp ni . cis ! risau aku.
untuk dak2x yg amek PMR slase ni , gudluck . jgn tension2x ye :)
okeh la , bye . bergegas untuk ke openhouse-rumah wani harini . :)

p/s :: kadang2x malas nak denga masalah org lain , walhal masalah sendiri berciciran . tapi , aku oke kot . eh ? cis !

Sunday, September 5, 2010

dia dan surau

aku nak kaw termalu sendiri boleh ?
sekali aku dah menyampah , mmg la aku sakit hati
jangan muncul depan aku sebab aku panas .
tapi bulan2x baik ni aku senyum je . buat mcam xde ape2x berlaku .
terima kasih :)

harini ustaz kat suraw aku ni last .
aku nak sedih2x malam ni . xsangake hari ahad .
aku bajet hari senin la pun , paling cepat .
hm , mmg aku terkilan sgt .
tapi kalau ye pon dy habis hari isnin , aku boleh buat ape je pun ?
mmg aku xbole jejak kaki pon ke sane .
aku dah gelabah kat umah , dengar suare pon jadi la gamaknye .
bukak tingkap rumah besar2x , nasib baik rumah aku dekat dengan suraw . ceyy !
nak denga suare merdu dy lagi skali pon , nak kene tunggu tahun depan .
tu pon kalaw suraw ni ambik dy lagi sbg imam terawih .
kalaw suraw amek orang lain ? kalaw imam tu dah amek offer kat suraw lain taun depan ?
aku macam mane ? eh ! aku ? surau ! surau kite macam mane ? :(
sedih pilu aku ni , membawa hati duka yg lara .
rabu nanti aku nak gerak ke penang , babai KL .
selase depan we'll meet again .
tapi belum lagi nak balik , rabu . macam dah nak bepisah plak en .
mmg nak bepisah pon . . ngn ustaz tu :(

p/s :: nak sain boleh , begamba jap ke ? haha

Saturday, September 4, 2010

buka puasa dan raya

raye dah dekat , 6 hari je lagi . best !
aku dah fikir , pas habis skolah jumaat tu , dah takde pape akan menjadi 'yang paling' best melainkan balik kampung :D
tetibe plak mereka tu plan bukak pose GCB .
haha ~ xnak ! duet aku dah bajet nak shopping .
dan malaun2x maseh mengajak sambik berkata , 'takpa saya belanja'
senyum dan berdialog 'pukul bape?'
hehe ~ set ! pukul 6 , pukul 6 sepuluh minit aku turun .
mmg betul xtepat pukul 6 aku turun , tertidor gamaknye .
aku dalam riak malas2x turun dan jumpe mereka .
seorang dari malaun tadi aku kol , cakap mijan join .
aku hepi doh mijan nak ikot . tapi malaun menambah , dy bawak kawan .
aku dari rumah dah stat tak selese .
dengan ragu2x aku jawab , ' emm , okelah , papejela . . tapi . ishh ye ye bawak la '
bukan ape nok , takot nanti gelak kaver2x . xbest !
dalam perjalanan ngan dorang pon asek berbincang pasal kawan2x mijan .
perggh ! rase tension aku bersame2x ngn malaun2x tu .
asek berfikiran yg 'wey kawan2x die tu negro la , dy nak bwk 3negro. korang amek sorang satu, aku takpayah, aku amek mijan je . HAHA '
itu jelah yg kami dok pk . sampai je mekdi meje full , atlast dapat gak .
mijan kate tambah 2orang . mean 5 org , ktorng dah macam , Oh maiiii !
kami dah abes bebuke baru sampai , ceit ! lame do tunggu , org mekdi dah tgk semacam .
org2x yg berebut2x meje ngn ktorg tadi pon sume dah blah , pastu buat pandangan maut kat ktorang. macam la kitorang ni menipu , dah siap beli 6bigmac pon , takkan kitorg nak makan kot .ishh ! selisih ! im full oredy la . cocok mate ngn garpu taw la kaw .

dah sampai , tengange kaw . sume best ! muke pon menenangkan jiwe lah .
haha ~ ye ke ? eh . ye la ! betul .
name pon agak pelik2x . haha ~
tapi kitorang bergelak2x ya amat . rase macam org2x yg tak siuman pulak . dorang sume diam melantak makanan .
dah la buat mekdi tu macam 'bapak' malaun2x tu punye .
tapi mmg la pun , lame siot xjumpe mijan .
rindu terpendam ni , biase la lawak jenake tu . hehe
kami bukan kaver dah , over pulak .
kesian dorang, msti menggeletik kot .
pedulikan . . tapi , oke kot . kot la . :)
aku igt sebelum perjalanan balik ke kampung , takde la bende paling best .
rupenye ade gak , tertido sambil tersenyum :)
p/s :: slamatyiyaye :D

Friday, August 13, 2010

selamat berpuasa

wahai belog . sudah 3hari bulan Ramadhan menjelma dan baru harini nak kuucap padamu selamat berpuasa . seronok berpuasa . mmg menguji gile . tp dah berkurangan carutan aku ni . kalaw x . . pui . xpayah cakap , berduyun dose aku buat .

xde ape nak taip . hari ketige baru puase . . masih full lagi . :)
Tarawih :) I Heart Tarawih

Fadhilat Solat Sunat Tarawiih


*malam 1 - keluar dosa orang2x Mukmin pd malam pertama seperti mana dia baru dilahirkan, serta mendapat keampunan daripada Allah
*malam 2 - diampunkan dosa2x orang mukmin yang solat tarawih serta kedua2 ibu bapanya (sekiranya mereka org yang beriman)
*malam 3 - berseru malaikat di bawah Arasy supaya kamu meneruskan solat tarawikh secara terus-menerus, semoga Allah mengampunkan dosa kamu


disebabkan baru 3hari puasa , maka baru 3malam tarawih . :)
Selamat menjalani Ibadah Puasa kawan2x :)

Friday, July 30, 2010

khidmat masyarakat

aku ada banyak cerita semenjak lama tak update . tapi aku kan pemalas . hah !
eyh , betul ke mendiamkan diri itu emas ? hmm .

haa ! TADI persatuan (PERSTINA) kami ade buat program khidmat masyarakat .
aku ngan wani la la yang arrnge 4 family yang bakal dapatkan bantuan dari kami .
kitorang call ke empat2x fmly ni n mereka sudi sangat dapat kan bantuan .
aku pon bersyukur sangat sebab tugasan aku selesai .
sebenanye bukan tugasan aku sorang pon , aku ngan sume bebudak f6 ( lower+upper)
aku pon rase puas sb dapat tolong orang2x yg susah macam ni , tapi kami bukan lah syarikat2x besar seperti 'Bersamamu' , kami buat secara kecil2xlan atas nama sekolah kami .
tujuan kami bukan sahaja ingin menaikkan nama sekolah , tapi tujuan utama ialah ingin bersama2 merasa dan menyelami kehidupan mereka walawpun hanya 15minit serta membantu dari segi keperluan harian mereka .
banyak pengajaran yang kami2x semua ni dapat . sebenanye kesamsengan , kegangsteran , kelemahan pelajaran dorang sume tu ada sebab . hm , harap2x untuk next year punye kami boleh buat besar2xan dan tolong lebih ramai golongan yg susah :)
well , pengajaran hebat , aku yg sempurna semua2x ni xdapat straight A+ xtaw la .

antara family yg dibantu


Imam Muda last harini . keputusan pon dah taw .
IM Asyraf yang menang . aku mmg target dy pon .
tapi siyes aku nak cakap la en . . isteri2x mereka berdua cantik la . speechless aku . .
sucinye muka mereka , masyaAllah . . kagum dgn ciptaan Allah .
well seperti yang kita tahu . . wanita yang baik hanya untuk lelaki yg baik sahaja dan sebaliknya .
hm , tahniah kepada semua peserta IM , tidak lupa kepada HizburRahman - anda juga terbaik .
penganjur IM juga hebat2x belaka , hadiahnye . . MasyaAllah , terbaikk .
mereka semua patut guna kan kepercayaan yg 'kita' dah beri ni sebaik mungkin .
kalaw boleh , TIADA cacat cela yg boleh meruntuhkan kepercayaan kita kepada mereka , yg mereka lakukan .

wassalam :)

Sunday, July 11, 2010

wc 2010 , cutisekolah


skarang menunjukkan 01:21am .
aku penat gile nak tunggu wc . setan .
ape2x pon aku dah nekad xnak g skola sok
parent kasi green light sudey .
dorang oke so aku pon sgt oke la .
aku takde la pesong2x kan niat sebena xnak g skola .
straight je . .
'ayah sok xnak g skola , wc final'
'sukati la , study kat rumah , jgn membute je ,'
'oke , no biggie :)'
lepas babe . bukan macam sesetengah org .
sakit perot la , demam , pening ,
pigidah ! alasan
aku lalang malam ni . spain 50% , holand 50%
tp aku ikut bapak aku kot , spain ! :D
so , tgk je la pg bute ni , adekah betul cik paul tilik . :)


Monday, June 28, 2010

result

naik sekolah , ape lg yg diharap dari guru2x selain result.
memandangkan exam sebelum cuti , kompem naik cuti nak result .
tapi agak hampeh apabila ada guru yg amek cuti sb sakit .
dan ada juga yang tak siap tande kertas lagi .
tapi tu sume takpe , kami cakap ' amek lah seberape byk mase yg cikgu nak '
walawbagaimanapun , semua murid masih menunggu2x keputusan mereka dan seringkali bertanye ' cikgu , kertas dah habis tande? ' maka ini menimbulkan ke tension an kepada guru2x .
maka setelah seminggu diberi masa , semua dapat kertas masing2x .
muka sorang2x frust nak mati sb 'hanco' oke !
jadi , jangansesekali mintak result anda bila anda dah taw yang anda buat exam tu macam sampah . paham ?

sekian :|

Thursday, June 24, 2010

tenang

ye weyh . kengkadang aku rase macam tak matang bile bergaduh pasal mende ni . dan aku rase xpatut . mmg aku benci gile ! tapi sehari due ni , pk balik en , aku rase mmg tak patut . tapi biase la kalaw selisih faham . sekarang entahlah . . aku rase dah tenang , xde dengki atau menyampah sangat . biase2x je , dan fikir sukati lah korng nak buat ape , aku dah tak kesah .
tapi , siyes ! aku tenang malam ni . :))
terimakasihh Ya Allah .

p/s :: pp princ. yg lain ? dushh ! am kau macam barai je . sejarah ? lagi aku buat macam sampah . :(


Sunday, June 20, 2010

sekolah dah .

kejap gile dah 2minggu . siyes !
aku macam xbuat ape2x dalam 2minggu ni
lost ! aku lost oke . :p
esok dah nak sekolah . =.= ' xpecaye plak .
em , aa ! h/w dah kot . hee ~
well , kene bangun pagi bute balik .
esok ayah x hanta , jalan kaki . :O

kalau ade banner macam ni untk aku balik ke sekolah kan besemangat sikit , rase dihargai gitu

happy father's day to my ayah ! ! :)

p/s :: mentor malam ni ye . ishh

Wednesday, June 16, 2010

tempoyak


baru aku sedar en . .
harini aku banyak sangat makan tempoyak ,
dan ini membuatkan aku sentiasa berak2x.
tapi nanti aku lapa lagi.
jadi aku makan lagi.
dan nak makan tempoyak lagi dan lagi .
jadi bertambah2x sakit perot lah aku nanti . :(

bila cinta

Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Hingga engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hinggaku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh

Dalam harapan

p/s :: bosan doe

Monday, June 14, 2010

LBS sweet kot :D


well , i have to agree with you all ,
Lagenda Budak Setan is the best !
walawpon aku lambat tgk , tapi aku tengok jugak oke ! :)
tak membazir duit saye Rm 11 pade hari isnin yang mulie ni .
sebelum ni mmg . . oke aku mengaku la yang aku kalaw tgk wayang xsuke tgk film melayu .
beb , bukan ape . mmg low quality lah boleh dikatekan .
so saye berpuas hati 99.9% with LBS .
saye rase xperlu la nak tipu diri sendiri nak cakap xmenangis tgk cite tu .
lain la hati kental gile macam besi . eh ! besi pon boleh melt kalaw kene api yg panas gile babihh .
aku bukan nak cakap ape , sebab aku nih pon hati kental .
aku mmg xrase aku perlu menangis pade awal cite .
tengok budak sebelah kanan dah meleleh air mata . ek eleh , apebende la
kiri pulak tetibe dah 'soksek-soksek' dah hidung . pastu boleh siap kaver 'tak , aku mmg dari rumah tadi sesema' . pigidah ! tu takpayah putar la . pui ! aku pon layan je la , nak feel doe .
mmg last2x yang part bini dy mati melahirkan anak tu , mmg mengalir la .
'eh ! ape bende ni ? xkan atap panggung ni bocor ? pelik !'
hakikatnye , mmg leleh . eh ! sikit je oke :|
lagu tema LBS buat lagi feel , best lagu dy . . :)

p/s :: novel LBS , emm . takde duit , lupekan jelah ! :|

Saturday, June 12, 2010

dunia oh dunia


kalaw kita mengejar dunia ,
semakin dunia lari .
tetapi kalaw kita mengejar akhirat ,
dunia semakin mengejar kita.

p/s :: renung2xkanlah dan selamat beramal . :)

Thursday, June 10, 2010

hilang dan kosong

wa dapat gamba hebat lagi ! :D

wa rase penat , letih . wa macam nak rebah tapi wa kuat kan diri .
wa mmg xkuat nak tempuh semua2x ni . tapi wa cube .
wa taw sebenanye wa mmg xsanggup dan xlarat walaw wa cube kuatkan diri .
tapi sekurang2x nye wa dah cube , walaw xberdaye .
mmg wa x pk wa boleh sb sampai mati pon wa xkan layak sb semua misi wa gagal .
walaw macammane pon wa cube untuk baik pulih dan hanye untuk seketike walhal yang selebihnye wacampak tah kemane . wa xkuat nak pilih jalan hidup yang betul2x wa idamkan sb wa xkuat, wa lemah longlai, mmg xgune .
mmg wa taw, 'xgune' perkataan kasar yang wa taip untuk diri wa tp realiti.
semangat wa dah hilang , berlari lintang pukang dan melilaw macam keling mabuk baru habiskan 6 botol arak .
punah , punah mase depan wa . wa fikir nak berubah tapi jalan wa buntu dan wa hanye jumpe jalan mati kat depan wa .
hilang arah , wa hilang arah ! itu perkataan yang paling sesuai wa taip agar wa sendiri senang faham .
kadang2x wa fikir wa patut mati dari hidup kat dunie yang semakin wa tak paham ni dan sebenanye dunie ni takde ape2x yg membuatkan wa berubah . hanye diri wa sendiri yang mengubah diri wa yg semakin bercelaru ni , gelap ! kat depan wa gelap , kabur dan tak nampak ape2x . wa benci ! benci semua ni .
wa dah cakap ! wa xpatut hidup , ramai yg mati yg lebih layak hidup dari wa .
sedih buat ape kalaw wa sendiri xde inisiatif untuk merubah diri . kosong! kosong! semua kosong , diri wa dan masa depan wa .

p/s :: mane semangat ? datanglah . . . :(

Tuesday, June 8, 2010

solat 5 waktu sehari semalam

harini nak gedik2x .
semalam i ngadu ngn cik belog i nak makan askerim kan . .
semalam jugak i dapat . thx ye u , sanggup beli n datang rumah i bagi . i tak sangke kot .
tekejut jugak sebenanye . i ♥ u fatin !!
ahh ! double dutch i dapat smalam oke . :)) seronok .
kalaw harini i ngadu ngn cik belong i tringin nak makan cake secret recipe , agak2x i bole dapat ke ? HAHA ~ *joking .

dulu kan , tyme aku kecik . . aku blaja smayang . mmg la sume org blaja solat en .
blaja punye blaja , aku pon solat la ikut waktu yang dah ditetapkan .
pastu , mase solat tu , aku boleh pulak tepikir dan ikut logik akal . .
zohor ade 4 rakaat so rakaat pertame mesti kene ade 4 surah kene bace .
rakaat ke 2 , 3 surah . rakaat ke 3 , 2 surah . dan lain2x .
jadi rakaat demi rakaat sangat lame amek mase untuk dihabiskan .
runsing punye runsing tanye lah parent .
boleh pulak kene bantai gelak , logik ape bende tah aku buat .
pastu diperbetul lah , fuhh !

aku pon xpaham ape aku nak sampaikan . dah la , off !

p/s :: mud melilau , kalaw xpaham buat2x angguk jelah .

Monday, June 7, 2010

askelim ! oo , askelim

pertanyaan pertama ! xmati ke makan ice cream banyak2x camni ? HAHA

mood saye sekarang sangat lah sangat teringin nak makan ice cream ! huaaaghh ! tolong lah saya belikan ice cream . malas nye nak keluar pegi beli . saye baru bukak fridge . dan ternampak La Cremeria . hahaha ! seronok . tapi dah nak habis . lepas ngap3x beberape sudu saye merasakan yang saye teringin nak makan padepop ! macam mane tah eje padepop , yang warne dy macam rainbow tu . huishh ! dulu pebret tu doe . asal habis je kelas sekolah rendah , pegi beli kat kedai mamak . mamak tu pon sampai kenal dah muke , pelanggan setia lah katekan . haha ~ dah taip2x ni en , tetibe terbayang ice cream BR ! ahh mahal ! tapi xpe , puas hati . heee ~ ngaaaa ! jom lah teman pegi jusco beli icecream . Jusco je yg paling dekat skarang . jom teman cepat ! :((

ouh ! mint ! suke jugak !

p/s :: dari tadi google image ice cream . terliur dah !!

macd punye pon bole tahan ! :D

Sunday, June 6, 2010

halimunan

hebat gamba ni ! :DD
babih ! hmm ,
otakku ligat berputar , berputar tentang . . hmm , aku berkali runsing .
runsing yang tidak boleh dicari jawapan . . aku mahu memencilkan diri .
dia perlu tahu , kamu perlu tahu . kaw ! iya , hilang . ingin hilang dan hilang .
jauh , mahu jauh dan ketenangan perlu aku cari agar tak tersempit oleh kecetekan akal dan minda .
seharian berfikir , baru aku terkenang akan kisah yang lama2x .
dan aku juga baru terfikir , tidak perlu lah aku menjadi seorang yg sangat polos dan bodoh untuk menyesali yang lepas2x . ahh ! exam baru2x ni aku buat macam taik ! itu sebenanye ! damn !

p/s :: cuti dah stat! mule lah aku nak merepek2x, h/w tak tersentuh lagi. ceh !

Thursday, May 27, 2010

exam week

pin pinnnn ! saya dalam minggu exam . kekacauan otak sangat terserlah apabila bercakap sorang2x sampai pukul dua pagi untuk menghafal sesuatu topik . saya tak takot diganggu saitann apabila pagi2x buta mereka cuba mengganggu saya . *padahal denga bunyi bende jatuh pun terus tido , tak bace buku dah . haha ~ serabut gile sehingga membuat saya demam . nasib baik demam mase hari khamis . itu menunjukkan hari terakhir sekolah iaitu harini kerana esok cuti hari wesak . peperiksaan bermula isnin dan berjalan dengan sangat teruk sekali .

isnin - exam pengajian am 1 . gile ! pasal dasar2x . aku mmg lah bodoh2x ubi je mende2x ni . fuhh . :( xhebat langsung . aku sedih nak mati . pastu exam bm 1 pulak . ahh ! kalaw masuk pancangan2x seronok la , pehh ! masalah nye . ape ke anbi sangat g masuk yg aku tak bace langsung ! saitann !

selasa - pp1 . :( pengajian perniagaan oke je . tapi susah . aku banyak menggoreng . sedih nye . sir mesti kesal , sedih , upset . uwaaa . sir dah janji kalaw A dalam p.p diagnostik + percubaan , duit graduasi xpaya baya . masalah nye , boleh ke aku . harapan je lah kot . aku nak balik rm 75 aku tu . :((

rabu - pp2 , saya suke pp ni sb ade komunikasi . tapi tak banyak pulak masuk . -____- " . ya Allah , apakah dosa ku ? hmm ,wan2x . die salah kan aku pulak sb jawab soalan pilihan same ngn aku . ceyy !
-semasa exam-
wan : mai kaw jawab soalan bape ?
aku : 7 & 8
wan : oh , 8 senang ?
aku : bagi aku oke la dari yg lain .
wan : oke , aku pun nak jawab lah 8
aku : ooke .
-habis exam-
wan : aku jawab macam anjing soalan 8 (jerit)
mai : bodoh , dah taw , jawab pehal .
wan : saitann ! ni sume salah kaw mai .
mai : aku ? -___- " anbiii kaw!

khamis - sejarah 1 . sjarah dunia + tamdun islam . pecah pale otak aku tadi . kene jawab 4 essay . 1 essay 9 perenggan . 4 e = 36 p . dushh ! aku yakin 98 % satu esay je . yang lain , ape lagi gorengg !

p/s : jangan contohi saya , last minutes study .

Sunday, May 23, 2010

-___-"

korang kene taw , aku benci sangat keadaan dan situasi macam ni . susah gile nak bernafas , tapi aku buat tataw je . arghh ! tensiion gile . aku harap takde sape bace post aku kali ni sb ia berbaur serabut sangat !










benci benci benci sangat sangat !
benci benci benci sangat sangat !
benci benci benci sangat sangat !
benci benci benci sangat sangat !
benci benci benci sangat sangat !
benci benci benci sangat sangat !
benci benci benci sangat sangat !
benci benci benci sangat sangat !
benci benci benci sangat sangat !
benci benci benci sangat sangat !
benci benci benci sangat sangat !
benci benci benci sangat sangat !
benci benci benci sangat sangat !
benci benci benci sangat sangat !
benci benci benci sangat sangat !
benci benci benci sangat sangat !
benci benci benci sangat sangat !











benci benci benci sangat sangat !

sebena nye xcukup lagi tu , tapi dah la .
saya sudahi dgn wabillahitawfiq walhidayah . .
salam ! :|

p/s : mood tonggang tebalik ! saitannn .

Saturday, May 15, 2010

gagal , badminton gagal





mmg boleh nampak kekalahan . tapi penyokong buat2x taktaw dan masih bagi semangat . nak buat mcam mane , dah slogan Malaysia Boleh . so InsyaAllah - dengan izin Allah . dan keputusan walaw pun mengecewakan , terime je ngn hati terbuka . :( ahh ! aku nak cakap , yang aku sokong sangat Lee Chong Wei tapi aku tengok Lindan . dan aku sokong sangat Malaysia tapi aku tgk pemain China . HAHA ~ korang kene paham hati aku . ngee , kan cik blog kan . :D arr , ure2x mengatakan bahawa . . games tu takdapat rahmat . . jadi aku pun terpikir panjang dan ade seorg yg baik hati meleraikan kerunsingan itu . " Cube kaw tengok kat stadium tadi , berape ramai org Islam ? kaw rase dorang sembahyang ke ? macam mane la rahmat nak turun camtu " . Aku macam ! yeah ! betul , mmg betul , sokong . Mak aku pon ade cakap macam tu mase match chong wei ngn lindan tu . HAHA ~ so , aku diam jelah , dah ketentuan en . takdir tuhan , so kalah la . :|

bersame2x BFF karaoke tadi , popeye juge tadi !

Wednesday, May 12, 2010

muncul kali kedua selepas mati

Title je *bajett ! haha , hoi2x ! yelah ! hidup lagi la , ape ingat dah mati , amboii ! tak baik punyee . HAHA . em ! lancar sangat orentasi Junior . igt dorang akan cakap ' eee , ini ke form 6 ?' . 'ape yg mereka cube buat ni ? tahape2x' .oke . Negative tu sume takde oke . dorang bestt ! buleh ngam dan bekerjesame ngn kitorang . dorang denga satu2x pengalaman kitorang . igt , satu due denga , dah penat n buat muke tak paham & xberminat . tapi ! x pon , dorang denga satu2x dari pade kami sume . bayangkan kite ade 11 orang n dorang denga semue tanpe mengeluh . aku rase itu pun dah kire baik . besok satu hari lagi orentasi . harap berjalan lancar macam harini . gamba upload kemudian oke . cik belog ! saye janji ni . xkan mungkir janji dah . tapi nanti nak mintak cuti jugak sb busy nak exam . boleh ye cik belog ? x marah kan ? ini untuk mase depan kite bersame jugak . :D em ! Lower 6 ! kami xpakse korang masuk f6 , tapi berdasarkan pengalaman2x kitorang tadi , kami harap korang boleh pikir ape yg terbaik untuk korang , buat lah pilihan yg tepat agar korang tak menyesal satu hari nanti . :))

cik belogg ! saye sayang awak ! , awak sayang saye x ? saye akan bawak kejayaan untuk awak , awak mesti heppy ! muahxx untuk awak ! *oke , saye gedik , maaf !

Tuesday, May 11, 2010

lame blog kehilangan saye . sory !

Lame kan xupdate , nak kate hilang mud nak meng-update x jugak . sb banyak cite baru . ye , perkataan sesuai , malas . sory lah . cik belog mesti merajuk gile2x kot . sob3x . Exam MUET dah habis dah , dah lepas oke . boleh tahan la kot . nak kate tough sangat tak jugak . :p boleh la , kene dgn kami2x yg budak sekolah ni . haha ~ banayk yg terjadi dalam 1-2 minggu ni , sakitkan kepale ade , sedih ade . dan banyak lagila . tapi tu sume kene tolak tepi sebenanye sb 24may2010 ni dah diagnostik . Aku dah la byk ketinggalan , i mean x bace buku oke . rivision kurang ! damn it ! jadi aku kene lah berubah agar aku boleh cover yg pelajaran2x sebelum ni . mmg susah tapi itu lah yg perlu dibuat oke ! Arr ! lupe , lower 6 dah masuk . so , oke kot kami dah ade Junior ! :D terase tue sangat lah dah pulak . em ! tulah , nak baut orentasi dorang 12 & 13 may ni . so , xblaja lagi . em ! oke kot . :p . dah la . update tu jelah , mmg bapak ahh suram ! sorry , Salam . :)

Again , sorry cik belog ! :((

Friday, April 9, 2010

kami kurang ajar ke ?

klik gamba untuk tumbesaran-kes dalam bus tadi .

mmg kot , lame gile . busy sangat2x kot . em , dalam berminggu2x aku tak update ni , mmg la banyak sangat bende berlaku . em , macam xpaham2x pulak en . kalaw dah lame bende tu berlaku kaw igt aku akan ingat satu persatu cite , hari demi hari cite ? jangan harap la . HAHA ! eh ! tapi dalam banyak2x aku igt satu je la . hih ! aku dapat 4p la , syukur alhamdullilah . tapi hanya uk1 hari tu , mintak2x lah dianostik aku pon camtu weyh ! seronok la sgt . hepyy je . :D

eh , nak taw tak . semenjak due menjak ni en , aku dah macam asek terkeluar diri je doe . lagi2x bile pasal BFF tu . ishh ! aku dah macam . Damn ! ape ni , kenape agak berubah sangat ni . kaw dah macam sayang ak sgt dan tak bole nak berpisah lansung ngan aku . kenape ah ? aku risaw sangat2x je ni . nak kate berubah mmg TEPAT sekali , tapi tak kan aku nak tegur kot ? sb bagi aku itu takde salah . tetibe kang aku cakap kat die ' kaw kenape macam dah berubah er ? rapat sgt ngan aku , macam sayang gile kat aku ni ' . tak gile macam tu ? pelik kalaw *pertanyaan sebegitu terkeluar dari mulut aku untuk die , kang die jawab pulak balik dengan pertanyaan . 'kenape ? takbole ? kaw tak selesa ke ?' . mati ! kang aku nk jawab ape ? terus berjarak jauh ngn aku kang . ishh !

haha ~ cerite harini pulak en . nazri tu punye lah baik sangat . takot pulak aku tgk die tibe2x . kami2x ni nak g care4 , then die kate dy boleh tlg hanta . sebenanye kami ni ajak die joen skali , tapi die taknak . :( ishh ! hujan lebat sgt pulak petang tadi . emm ! lagi lahh ! jadi die hanta kami kat care4 , sampai care4 terus makan . bapak lah lapa . lidah aku melecur* . :( nasik clypot tu panas sangat la . ishh ! afiqah cuci gamba then balik . tunggu bas ! bapak lame doe . lame sgt . about 45 minutes kot ! mmg gile kalaw aku ngn budak2x tak memekak kat bustop tu , walawpon ramai org . HAHA ~

dalam bising2x kami ni , ade juge yg menyimpan dendam . kami oke kot kalaw awak kate , ' dear school student , can all of you please did not make an annoying noise' . HAH ! aku bole terima kot . tapi ! macam setan ! so , bus pon sampai . . kami masuk dalam perut bas dan stay kat tengah2x perut bas sb kat belakang dah penuh ! kami berempat ni je kot budak sekolah rase nye . pastu , ade sorng makcik india ni i think dy nak pass by . oke . boleh kot tapi mmg sempit lah . dahtu ade mamat singh ni tegur dan mara2x kitorang , 'u should show a good example as a students.'cakap kuat2x pulak tu , urgg ! malu gila taw x ! apelah masalah takpuas hati dengan BUDAK SEKOLAH . siyes penuh weyhh bas tu ! kitorang mmg nak balas , tapii ! yeah , ape boleh buat . nanti cakap kurg aja pulak , so DIAM kan saje . aku malas nak pk , tapi itulah hakikatnya , dan aku malas nak bagi situation sumelah ! huh ! CONVERSATION gamba atas , FB

p/s :: Pers.PuteriIslam tadi pon , pheww ! tolonglahh ! aku dah jatuh cinta dekat Anas ! Anas mana ? anda cari tahu sendiri ya . :) - berputik2x weyh ! tapi aku taw , itu hanya realiti .

Tuesday, March 16, 2010

on hp kejap je la .

semalam , ke pagi tadi ek ? oke . pagi bute tadi 4.30 aku baru tido . kenape ? sb aku rindu gile kat dayah doe . so aku macam biase lah , curi kredit celcom dan kol . rm10.00 hanya untuk 1jam dan 7minit sahaja . ishh ! kejam . tapi en , oke lah tu . sb aku gune numbo celcom then call numbo hotlink . HAHA ~ ape2x hal pon lepas dah rindu kat dayah . gile aku buat keje tekutok smalam . dengan penuh berhati2x oke , walawpon banyak kod error . damn ! aku dah nak putus ase sebennye smlam tapi atas kesabaran dan iman yang tinggi aku teruskan jua membeduk kdd bapak aku . bile semua benda dah oke , tetibe bole plak aku stuck , camne nak share kdd ni ? mmg mati aku cari jalan penyelesaian smlam . nak sangat tanye rukhi sb dy je yg hebat dalam perkare2x berkaitan celcom ni . ishh ! tapi aku takot dy dah tido . tapi aku tibai je , then tanye camne nak share kdd . i thought dy da tdo , tp belum . walawpon lambat reply , takpelah . hanye cakap thx dan bagi reward kat dy . HAHA ~ thx kiki . dah abes kol si dayah , aku rase hidup xcukup sb xkol si pejal lagi . aku kalaw on hp mesti kol berdua ekor ni , harus ! so , buat kerja amal lagi dengan membeduk lagi RM3 dari henpon ayah . HAHA ~ so , ade 3engget kat phone , aku anta msg 'takziah' kat acun sb mak dy meninggal . innalillah ! pastu baru kol pejal . dy anggkat punye lambat ! aku mmg dah asume yg dy dah tido tapi aku maen try je kol . mane taw dy angkat en . mmg dy angkat tp lambat nak mati . n seronokk ! sb dapat la jugak berbual dgn korang bedue walaw xlame . gayut dgn si pejal ade la dalam 20minit je kot . :(( then . baru la aku tido . huu ~ dah lepas rindu en . HAHA
p/s :: fungsi perniagaan - subtopic pengeluaran sangat susah !

Sunday, March 14, 2010

bukan kurang aja .

i bukan xnak tlg u , but kawan2x i sume dah cakap , 'noneed to help her , dy dah ade cukup korem dah , ramai yg dah tlg die and untuk pengetahuan kaw , kaw dah banyak sangat tlg die' . so i xla pegi tlg u . lagipon i dah masak dgn perangai u tu . u mmg nak nampak i je , ape2x hal , mesti i . tapi bile i dah ade kat situ , u buat2x cam xnampak i . i taksuke jadi tunggul batu cam orang bodo je kat situ . so , i pk dari i jadi org bodo kat situ , better i takpayah tolong . lagi pon i mmg busy kot . Yup ! busy , semue nampak i cam tak busy tapi semue xtaw i've alot thing to do . bukan asek kene sebok pk pasal u . u mmg , anak2x buah u yg lain xtolong u xkesah . bile sampai senyum je . kalaw i ni , u nampak je ape2x salah i . mmg naseb baik gile henpon i rosak , kalaw tak . . i xtaw bape kali dah bedering . thank god ! i bukan suke2x nak kurang aja , but i think en , dah banyak dah i tlg . cukop2x lah , bile dah tlg sekali due tu , mmg naik lemak . ishh ! tak baik , xbaik ! tapi bile di pk balik mmg betul pon kot . xnak i jadi kuli batak u . n betol la ape yg 'mereka' dulu tu cakap . 'u all jgn lah terlalu baik dgn dy , susah nanti' . gedebukk ! dah jadi pon . xbole patah balik , termakan budi . huh ! i think , kite semua harus jauhkan diri dari die . buat mcm die takde , tapi buat kerja . baru sekali je i tak tlg u , u dah bising . abes u tak pk slame ni yg i besusah payah tu . i tak nak pon ape reward2x ni semua . tak ingin ! tapi u yg pakse , kang kalaw i tak amek . UHHH ! i cant imagine , ape yg akan berlaku . so , mase dah habis tu pon i tak jenguk pon . i mean nak tlg2x . sukati la ! u buat la sendiri ngn anak buah u yg lain2x tu , malas nak amek taw dah . tapi , MESTI ade perli2x nanti . ahh lantaklah .u tak effeck study i pon kot . XD

malas , tension2x . ahh ! aku baru perasan yg aku betul2x tergile2xkan si ALIF satar sekarang . gila ! dy gojez sgt . baru perasan yg dy ni hebat jugak rupenye . ishh ! xbole2x . HAHA ~ lagu nakal dy tu pon comel je , sesuai kot dgn diri dy ! :) go alif S ! go ! suatu mase dulu aku penah minat Zamani . siyes weyh ! :))

Dan ! ade ke mase aku ber-FB tadi aku terjumpe gamba edward di perkotak katik kan . :( ishh ! jahat betul mereka yang ber-photoshop ni ! :(
jahat mereka ni !
tu je post harini kot . rabu kene g skolah pulak , nak buat papan alah2x ni . ishh ! my holiday is meaningless when i have to do something at School ! :(

p/s :: aku sengal2x badan kot ! :(